Το οργανικό πυρίτιο (Silicium organic) G5 γοητεύει το κοινό και συναρπάζει τους επιστήμονες εδώ και πολλές γενιές. Είναι η μορφή πυριτίου που αφομοιώνεται καλύτερα από τον οργανισμό, 70%, και του οποίου η δράση είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια. Γι αυτό τον λόγο τα επιστημονικά δεδομένα ενθαρρύνουν την χρήση του.

Το Οργανικό Πυρίτιο αποκαθιστά την ιονική ισορροπία σε όλα τα κύταρα των έμβιων οργανισμών και επομένως είναι ένα προϊόν πρώτης τάξεως για την ζωτικότητα και την ελαστικότητα αρθρώσεων και μυών, επιδερμίδα και μαλλιά. Είναι ικανό να προλαμβάνει και να θεραπεύει μεγάλο αριθμό διαταραχών του οργανισμού.

Έρευνες αύξησης όγκου οστών σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και ηλικιωμένους άνδρες. Το πυρίτιο της φυσικής διατροφής δεν μπορεί να μας δώσει αυτά τα αποτελέσματα.

Είναι επιστημονικά αλλά και κυρίως κλινικά αποδεδειγμένες οι ευεργετικές του δράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα, τον συνδετικό ιστό (ιδίως στα οστά, τις αθρώσεις, τα αγγεία και την επιδερμίδα), στο καρδιαγγειακό και τον εγκέφαλο.

Στην μορφή που το προτείνουμε, G5, οργανικό πυρίτιο 100%, έχει την καλύτερη δυνατή απορρόφηση από τον οργανισμό, με βιοδιαθεσιμότητα σε ποσοστό 70%, ήτοι 4 φορές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή (μεταλλική 2% ή κολλοειδή 15%). Απολύτως ασφαλές, δεν είναι τοξικό και διαλύεται στο νερό. Είναι το καλύτερο προϊόν της αγοράς για Οργανικό Πυρίτιο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ:

Συντήρηση : 10 ml, 3 φορές την ημέρα.
Έντονη αγωγή : 20 ως 30 ml, 3 φορές την ημέρα, για δύο ή τρεις μήνες
Μέση διάρκεια φιάλης 500 ml : 2,5 εβδομάδες

Το Οργανικό Πυρίτιο G5 de Loïc Le Ribault δεν παρουσιάζει καμία αντένδειξη.Το Silicium Organique G5 παρασκευάζεται από το εργαστήριο LLR G5 Ltd, ιδρυθέν στην Ιρλανδία το 1999 από τον Dr es Sciences Loïc Le Ribault et Luc Vérardo, με βάση τις επιστημονικές μελέτες του Norbert Duffaut. Το εργαστήριο LLR G5 είναι το μόνο αρμόδιο που έχει νόμιμη άδεια να παρασκευάζει Οργανικό πυρίτιο G% Silicium Organique G5 σύμφωνα με τις πρωτότυπες προδιαγραφές, με βάση την Monomethylsilanetriol, που έκανε διάσημο και καθιέρωσε το Silicium Organique G5 από τα τέλη της δεκαετίας του 90.

Παρουσιάζεται σε μορφή πόσιμου υγρού, άοσμου, διαφανούς και χωρίς χρώμα. Συσκευασία 500 ml σε διάφανο μπουκάλι πλαστικό (το πυρίτιο ΔΕΝ πρέπει να έρχεται σε επαφή με γυαλί ούτε με μέταλλο).

Διαθέτουμε την καινούργια μορφή υγρού Πυριτίου G5 liquide σε συσκευασία 500 ml . Διατηρείται κλειστό 2,5 έτη (30 μήνες) και μετά το άνοιγμα 4 εβδομάδες.

Το εργαστήριο LLR G5 Ltd πληροί τις πιο υψηλές ευρωπαϊκές προδιαγραφές σε ότι αφορά την παραγωγή και την διάθεση του προϊόντος αυτού που πωλείται και καταναλώνεται από δεκάδες χιλιάδες άτομα σε όλη την Ευρώπη που γνωρίζουν και εκτιμούν την πλούσια ευεργετική του δράση.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ.

Πρόκειται για βασικό στοιχείο της ζωής (μαζί με τον άνθρακα, το οξυγόνο και το υδρογόνο) που βρίσκεται σε σημαντικές ποσότητες στους περισσότερους ιστούς, κυρίως στον οστικό ιστό και στον συνδετικό ιστό. Αποτελέσματα αισθητά σε λίγες εβδομάδες.


Στους ανθρώπους βρίσκεται σε μεγαλύτερο ποσοστό (7 γρ) από τον σίδηρο ή τον χαλκό, πολλαπλασιάζει την δράση του Ψευδαργύρου και του χαλκού και βοηθά στην καθήλωση του ασβεστίου. Η ποσότητα πυριτίου στους ανθρώπους μειώνεται, με μη αναστρέψιμο τρόπο, με την πάροδο της ηλικίας σε ανησυχητικό βαθμό.

Αυτό δείχνει την μεγάλη σημασία που έχει σε κάθε ηλικία ιδιαιτέρως όμως στις μεγαλύτερες ηλικίες για την πρόληψη των αλλοιώσεων του δικτυοενδοθηλιακού συστήματος (ανοσοποιητικό, προστασία αγγείων από εγκεφαλικά επεισόδια), αλλοιώσεων του κολλαγόνου, απασβεστώσεων των ιστών και οστεοπόρωσης λόγω αδυναμίας καθήλωσης του ασβεστίου.

Παίζει κύριο ρόλο στην λειτουργία του ανοσοποιητικού αφού πυροδοτεί την έναρξη παρασκευής αντιγόνων και αντισωμάτων από τον οργανισμό.

Καθιστά τους ιστούς πιο γερούς και ανθεκτικούς (οστά) και τους χαρίζει ευκαμψία και ελαστικότητα (τένοντες, αρθρώσεις, επιδερμίδα, μαλλιά, νύχια). Αναγεννά και αναπλάθει τις ίνες ελαστίνης και κολλαγόνου.


Το πυρίτιο βρίσκεται στην άμμο και σε μικροσωματίδια (κολλοειδής μορφή) σε Το Οργανικό πυρίτιο που προτείνουμε (διαλυτή μη οξειδωμένη μορφή) απορροφάται πολύ εύκολα από το έντερο. Εισέρχεται στα εντερικά κύτταρα άμεσα και ταχύτατα χωρίς να χρειάζεται πρωτείνη-φορέα, όπως στην μεταλλική ή κολλοειδή μορφή, λόγω της σύνδεσης του με οργανική ένωση.

Το οργανικό πυρίτιο, που συνήθως ονομάζεται MMST (monomethylsilanetriol), είναι το ενεργό μέρος του οργανικού πυριτίου «G5®». Το μόριο αυτό είναι σχεδόν ίδιο με το φυσικό πυρίτιο που βρίσκουμε σε ορισμένα τρόφιμα, με μια ελάχιστη αλλά σημαντική διαφορά : ένα ορισμένα φυτά όπως η τσουκνίδα. Όμως ούτε άμμο μπορούμε να φάμε ούτε από την τσουκνίδα να αφομοιώσουμε το πυρίτιο γιατί μόνο το 1 ως 10% διαπερνά τον εντερικό φραγμό. Αλλά ακόμη και αυτή η μικρή ποσότητα δεν εισέρχεται ποτέ στα κύτταρα του συνδετικού ιστού. Αποβάλλεται με τα ούρα μέσω των νεφρών. Ακόμη και αν τρώτε 15 ως 40 mg την ημέρα, με μια φυσιολογική διατροφή, δεν θα φτάσετε ποτέ τα 2 mg ημερησίως που είναι απαραίτητα.


Το Οργανικό πυρίτιο που προτείνουμε (διαλυτή μη οξειδωμένη μορφή) απορροφάται πολύ εύκολα από το έντερο. Εισέρχεται στα εντερικά κύτταρα άμεσα και ταχύτατα χωρίς να χρειάζεται πρωτείνη-φορέα, όπως στην μεταλλική ή κολλοειδή μορφή, λόγω της σύνδεσης του με οργανική ένωση.

Το οργανικό πυρίτιο, που συνήθως ονομάζεται MMST (monomethylsilanetriol), είναι το ενεργό μέρος του οργανικού πυριτίου «G5®». Το μόριο αυτό είναι σχεδόν ίδιο με το φυσικό πυρίτιο που βρίσκουμε σε ορισμένα τρόφιμα, με μια ελάχιστη αλλά σημαντική διαφορά : ένα υδροξύλιο του οργανικού πυριτίου (-ΟΗ) έχει αντικατασταθεί από μία μεθυλική ομάδα ( -CH3).

Η αλλαγή αυτή καθιστά το οργανικό πυρίτιο αμφίφυλο : το κόκκινο φέρει αρνητικά φορτία, το μπλε είναι ουδέτερο και το πράσινο φέρει θετικά φορτία (στην εικόνα).

Το πολωμένο μέρος του (κόκκινο – πράσινο) συμπεριφέρεται όπως το νερό. είναι υδατοδιαλυτό ενώ το ουδέτερο (μπλε) συμπεριφέρεται ως λιπίδιο (έλαιο), είναι διαλυτό ελαιώδες περιβάλλον.
Τα κύτταρα λιπώδες περίβλημα (μεμβράνη) και υδατικό περιεχόμενο (κυτταρόπλασμα), επομένως το MMST έχει την ικανότητα να εισχωρεί στα κύτταρα λόγω της διπλής του ιδιότητας (αμφίφυλο) να διαλύεται σε νερό και σε λάδι. Στην ιδιότητα του αυτή οφείλεται και η μεγάλη βιοδιαθεσιμότητα του >60%.

Νίκος Χρηστίδης Ιατρός