Αν θα μπορούσαμε να ονομάσουμε εταιρείες που τις χαρακτηρίζει η καινοτομία, σίγουρα η «Δατική Δίαιτα» θα ήταν ψηλά στη λίστα. Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας και χημικός Αιμιλία Ξύδια τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την παρασκευή εξειδικευμένων συμπληρωμάτων γυμναστικής και διατροφής, πρωτοστατώντας στον τομέα τόσο στην επαρχία Αμμοχώστου αλλά και Παγκύπρια.

Οι σπουδές της Αιμιλίας Ξύδια στον κλάδο χημείας του Πανεπιστήμιο Κύπρου αντιπροσώπευαν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωή της. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, επέλεξε να επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις του συζύγου της, όμως παρόλο που αγαπούσε τον κόσμο των επιχειρήσεων και εκτιμούσε την εμπειρία που αποκτούσε από αυτές, ένιωθε ότι δεν ανταποκρίνοταν πλήρως στο πνεύμα και τις φιλοδοξίες που την είχαν οδηγήσει στον κλάδο της χημείας εξ αρχής.


Αυτή η αντίφαση μεταξύ των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και του επιστημονικού της υποβάθρου αποτέλεσε την αφορμή για να αναζητήσει μια νέα πρόκληση και να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση. Ήταν η ευκαιρία της να εφαρμόσει τις γνώσεις της στον τομέα της χημείας, σε ένα περιβάλλον που θα της έδινε έμπνευση και ικανοποίηση. Έτσι, η απόφαση να ξεκινήσω τη δική της επιχείρηση ήταν η φυσική συνέπεια αυτής της εσωτερικής αναζήτησης και αναγνώρισης των δικών της δυνατοτήτων και φιλοδοξιών.
“Το μεγαλύτερο επίτευγμα της Αιμιλίας είναι η «μεταμόρφωση» που μπορεί να πετύχει κάποιος αν ακολουθήσει το πρόγραμμα της Δατικής Δίαιτας.”
Η απόφαση της Αιμιλίας για την ενασχόληση της με κάτι τόσο πρωτόγνωρο και πολύ διαφορετικό από τα όσα έχουμε μάθει, έκρυβε πολλές δυσκολίες εξ αρχής, κυρίως ζώντας στον κυριότερο τουριστικό φορέα της Κύπρου, την Αγια Ναπα. Αν και η εκπαίδευση της ως χημικός αποτέλεσε τη βάση της, η απουσία προηγούμενης εμπειρίας σε αυτόν τον τομέα την έθεσε αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις. Καθώς ξεκινούσε αυτήν την επιχείρηση, αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να ανταπεξέλθει σε κάθε πτυχή της διαδικασίας μόνη της. Οι προκλήσεις που παρουσιάστηκαν, ειδικά στον τομέα της παρασκευής συμπληρωμάτων και της δημιουργίας συνταγών, απαιτούσαν ένα επιπλέον επίπεδο αφοσίωσης και προσπάθειας, καθώς ήταν κάτι το πρωτογενές για την περιοχή και δεν είχε ιδιαίτερη βοήθεια από κανένα. Αν και η έλλειψη βοήθειας ήταν αισθητή, αυτό δεν την εμπόδισε, αλλά μάλλον την ενέπνευσε να εμβαθύνει περισσότερο στη μελέτη και την εξάσκηση των ικανοτήτων της.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της Αιμιλίας είναι η «μεταμόρφωση» που μπορεί να πετύχει κάποιος αν ακολουθήσει το πρόγραμμα της Δατικής Δίαιτας. Όπως μας αναφέρει «Τα παραδείγματα είναι πολλά και ένα από αυτά τα παραδείγματα είμαι και εγώ μιας και η επιχείρηση αυτή ήταν για εμένα κάτι σαν βιωματικό εργαστήριο».

Ο σωστός προγραμματισμός είναι για την Αιμιλία το κλειδί για τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής. Ο σωστός προγραμματισμός αντιμετωπίζεται πολύ συχνά με προκλήσεις, καθώς απαιτεί συντονισμό, προσήλωση και κατανόηση από όλα τα μέλη της οικογένειας. Η κατανόηση από τα μέλη της οικογένειας συχνά αποτελεί τον πυρήνα για την επιτυχή υλοποίηση οποιουδήποτε στόχου.

«Ο καθένας πρέπει να κυνηγά τα όνειρά του, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολα μπορεί να φαίνονται αυτά τα όνειρα»
Η αγάπη της Αιμιλίας για τον τομέα της είναι αδιαμφισβήτητη και αποτελεί τον κύριο κινητήριο μοχλό που της δίνει ώθηση προς την επίτευξη των στόχων της. Πιστεύει ακράδαντα ότι η επιμονή και η πίστη στον εαυτό μας είναι οι βασικοί παράγοντες που μας οδηγούν στην επιτυχία. «Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε άνθρωπος διαθέτει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τους στόχους του, αρκεί να τους επιθυμεί αληθινά και να εργάζεται για αυτούς με αφοσίωση». Αυτή η φιλοσοφία αποτελεί τον πυρήνα της ζωής της και το μότο της. Σε κάθε δύσκολη στιγμή, το επαναλαμβάνει στον εαυτό της, υπενθυμίζοντας της τον στόχο και επικεντρώνοντας την προσοχή της σε αυτόν. Αυτή η εστίαση τη βοηθά να διατηρεί την αποφασιστικότητα και το κουράγιο της ακόμη και όταν ο δρόμος για την επίτευξη των στόχων φαίνεται δύσκολος.

«Ο καθένας πρέπει να κυνηγά τα όνειρά του, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολα μπορεί να φαίνονται αυτά τα όνειρα». Η Αιμιλία επισημαίνει πω κάθε μας όνειρο είναι μια πρόκληση, μια ευκαιρία να αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας και να φτάσουμε στα όρια μας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η επίτευξη των στόχων μας απαιτεί επιμονή, πίστη και αφοσίωση. Συχνά, ο δρόμος προς την επίτευξη των ονείρων μας είναι γεμάτος με προκλήσεις και εμπόδια. Αυτές οι δυσκολίες δεν πρέπει να μας εμποδίζουν, αλλά να μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά. Κάθε δύσκολη κατάσταση, κάθε αποτυχία, είναι μια ευκαιρία να μάθουμε και να αναπτυχθούμε. Η διαδρομή προς την επίτευξη των ονείρων μας μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά η αίσθηση ικανοποίησης και επιτυχίας που νιώθουμε όταν φτάνουμε στον προορισμό μας είναι ανεκτίμητη. Από την αρχή της πορείας της μέχρι σήμερα, η Αιμιλία έχει θέσει ως στόχο την καθιέρωση και την εδραιώση της επωνυμίας της Δατικής Δίαιτας μέσα στα χρόνια. Απ’ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, η πολλά υποσχόμενη εταιρεία έχει να προσφέρει πολλά ακόμα στον κόσμο της υγείας και ευεξίας.


Τηλέφωνο: 23 725757
Facebook: Δατική Δίαιτα
Instagram: datiki_diet
datikidiaita.com